zwangercursus

In de 6 lessen voor de bevalling van de zwangercursus-plus en de zwangercursus komen o.a. aan de orde:

In les 1  doen we een rondje voorstellen en hebben we het over ‘pijnloos bevallen’, paniek voorkomen tijdens de bevalling en behandelen we het bekken en de bekkenbodem.

In les 2 behandelen we de lichaamshouding en allerlei dagelijkse zaken zoals ‘hoe til ik goed’ en ook ‘toiletgedrag’… Aan theorie doen we het hele weeënverhaal: wat is een wee , hoe voelt een wee en waar kan ik een wee voelen?

In les 3 komen de ademhaling en ‘het puffen’ aan de orde. Verder hebben we het over de spildraai en ‘het moedergevoel’.

Les 4 is de partneravond waarin het nut van ontspannen ter sprake komt en de hele aankondiging en het mogelijke verloop van een bevalling besproken worden. Ik doe voor hoe je weeën op zou kunnen vangen…Niks is gek!

Tijdens les 5 gaan we bewegen en passen we de ademhaling toe die we in les 3 geleerd hebben. Het ‘bijzonder bevallen’ komt aan de orde.

De laatste les herhalen we de bekkenbodem- en ontspanningsoefeningen, hebben we het over de eerste tijd na de bevalling en herhalen we kort de belangrijkste onderwerpen.

Als iedereen bevallen is houden we de babyshow (les 7) . Dit is  het aller leukst, want dan zien we de baby’s en horen we alle bevalverhalen. De foto’s van de baby’s  en het staatsieportret van alle moeders met kind mogen in geen enkel fotoalbum ontbreken.

Tips: heel veel informatie over de zwangerschap, de bevalling en de tijd na de bevalling

Tricks : bekkenbodem-, ademhalings-, houdings-  en ontspanningsoefeningen

en natuurlijk fun.

De zwangerschapscursussen starten gemiddeld tussen 25 en 30 weken zwangerschap en worden wekelijks gegeven. Mijn doel is dat je tot vlak voor de bevalling nog les hebt zodat alle info zo vers mogelijk is. De groepjes bestaan uit minimaal 4 en maximaal 10 deelnemers.

Er zijn verschillende zwangercursussen mogelijk.

zwangercursus

Deze cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten (van 5 kwartier)  en 1 partneravond (van 2½ uur) tijdens de zwangerschap en na de bevalling de babyshow (van 2 uur).

Locatie: Centrum voor Fysiotherapie en Manuele therapie, Harmonieplein 115, 3603 BS Maarssen
Tijd: woensdagavond 19.15 tot 20.30 uur
Kosten: € 110,00 incl. btw

zwangercursus-snel

De cursus heeft 2 bijeenkomsten (van 1,5 uur), is bedoeld voor zwangeren met hun partner en is gebaseerd op de partneravond van de zwangercursus. De eerste bijeenkomst staat in het teken van de tips, het kennen. Behandeld wordt o.a. het belang van ontspannen zijn, hoe een bevalling zich kan aankondigen en hoe een bevalling kan verlopen. De tweede bijeenkomst staat in het teken van de tricks, het kunnen. Behandeld wordt o.a. de ademhaling en in welke houdingen je weeën kunt opvangen.

Locatie: Centrum voor Fysiotherapie en Manuele therapie, Harmonieplein 115, 3603 BS Maarssen
Tijd: donderdagavond 19.30 tot 21.00 uur
Kosten: € 75,00 incl. btw

zwangercursus-snel-aan-huis

Ik kom een avond bij je langs en ga in 2 uur tijd een mini-zwangercursus geven. Onderwerpen die ter sprake komen: hoe kan de bevalling zich aankondigen, hoe kan een bevalling verlopen en wat kun je doen om de bevalling zo leuk mogelijk te beleven?.

Locatie: Bij de cursist thuis
Tijd: n.o.t.k.
Kosten: € 120,00 incl. btw

papa-to-be-avond/ een zwangercursus alleen voor mannen. 

Wat kan en mag ik doen tijdens de zwangerschap en bevalling? Wat is vooral voor mij als aanstaande vader handig om te weten? In 2,5 uur komen heel veel tips en tricks voorbij die voor elke papa-to-be handig en vooral heel leuk  zijn om te weten en te kunnen.  Bij de cursus hoort een cursusboek met specifieke informatie voor vaders-to-be.

Locatie:      GCM Spechtenkamp 233a, 3607 KN Maarssen

Tijd:            maandagavond 19.15 tot 21.45 uur

Kosten:      €70,00 incl.btw

Kijk voor de nieuwe start data van de cursussen op de homepage onder nieuws.